Zangerdag 2019

Op 25 april was het weer de jaarlijkse Zangersdag die dit jaar voor de 66e keer werd gehouden. Het organiserende koor dit jaar was “Hallelujah” uit Goes. We vertrokken om 7.00 uur met de bus vanaf de kerk richting Hilversum. Onderweg hadden we een korte koffiepauze met een heerlijke gevulde koek van Taede. Om ongeveer half 10 arriveerden we bij de Grote Kerk in Hilversum waar we welkom werden geheten met een Zeeuwse babbelaar en een Zeeuwse bolus bij de koffie.

Het ochtendprogramma begon met gebed en samenzang. Daarna werden er inzingoefeningen gedaan met Talitha Nawijn. Zij beoordeelde deze ochtend ook de ingestudeerde liederen. Toen waren de koren aan de beurt om hun eigen liederen ten gehore te brengen. Er waren dit jaar 6 koren die deelnamen aan deze Zangersdag. Dit waren de koren van Hilversum, Nijverdal, Oldebroek, Scherpenzeel, Goes en Burgum. Wij hebben 3 liederen ten gehore gebracht, te weten: Laudate omnis gentes, Licht in de nacht en Wanneer ik schuil. Pianist Bernard Bos heeft ons weer voortreffelijk begeleid.

Het middagprogramma bestond uit een workshop door Talitha Nawijn en samenzang van de keuzeliederen die elk koor had ingestudeerd. Ook heeft Talitha zelf een aantal liederen ten gehore gebracht. Ze heeft ons het refrein van het lied “Welkom thuis”, zangtechniek, zangoefeningen en tekstbeleving geleerd.

Om 16.00 uur hebben we het programma afgesloten met dankgebed en samenzang en werd bekend gemaakt dat het koor van Nijverdal op 14 mei 2020 de Zangersdag zal gaan organiseren. De locatie hiervoor is nog niet bekend. Op de terugweg hebben we heerlijk gegeten bij “de jongens van Joure” in Joure. Rond 21.00 uur was iedereen weer thuis. We kunnen terugzien op een zeer geslaagde dag!

Geen reacties

Voeg reactie toe