Viering Raad van Kerken – zondag 22 september

De Raad van Kerken Burgum nodigt u uit voor het bijwonen van een vesper op zondag 22 september a.s. Deze oecumenische viering wordt gehouden in het kader van de vredesweek. Het thema van deze week is: ‘Vrede verbindt over de grenzen’.

Het thema nodigt uit om de grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Want aan de andere kant van de grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. Veel mensen leven steeds meer in de eigen bubbel en spreken steeds minder mensen uit andere bubbels. Polarisatie ligt dan op de loer. En dat terwijl vreedzaam samenleven met mensen uit andere bubbels en verschillende culturen goed mogelijk is. Elke dag zetten vele duizenden mensen in heel Nederland zich in voor een inclusieve samenleving. Grensgangers zijn dat. Zij zoeken grenzen op, reikende hand naar de ander of durven een eerste stap te zetten.

De aanvang van de viering is om 19.00 uur in de Kruiskerk. Voorganger is mw. Geeske Bies uit Burgum en de Kleine Cantorij o.l.v. Sebastiaan Schippers verleent haar medewerking. De collecte is bestemd voor Amnesty International. De Amnestygroep Burgum is dan aanwezig met een actie, waarschijnlijk een handtekeningactie. Maar daar hoort u t.z.t. meer van.

Geen reacties

Voeg reactie toe