Verslag Candle light adventsdienst

Het is alweer even geleden: de eerste adventszondag 2 december! De zondag dat wij ’s avonds onze candlelight-adventsdienst mochten vieren. Uitnodigend wezen de lichtjes ons de weg naar de ingang van de kerk. Deze uitnodiging had zijn uitwerking, bijna de hele kerk vol! En het was het waard, wat hebben we samen een mooie dienst mogen beleven.

Jan van der Meer droeg gedichten voor. Gedichten die ons vertelden dat advent een tijd is om te hopen en te verlangen, verlangen naar Bethlehem waar God vlak bij ons staat. Ook al voelen we dit soms niet, roept dit kaarsje
een gemis op. Gemis van de liefde van de mensen die niet meer bij ons zijn. Het is fijn dan te horen dat dit ene kaarsje niet aan deze pijn afdoet maar enkel warmte wil brengen en stralen zoals het is bedoeld.
Het zal dan de duisternis laten verdwijnen en vrede brengen.

Natuurlijk kan bij een candlelight-dienst het zachte pianospel tijdens het voordragen van de gedichten
niet ontbreken. Dit werd verzorgt door Roelien Ytsma. Ook trakteerde zij ons tijdens de dienst een aantal
keren op een solospel en de begeleiding van de samenzang nam Roelien ook voor haar rekening. Verder mochten we in deze dienst genieten van de muzikale medewerking van Jildou Bakker, een singer/songwriter. Haar liederen pasten prachtig in het geheel. Liederen die ons vertellen hoe trouw God is. Mensen zeggen vaak andere dingen maar God zegt: “jij hoort bij mij!” En ook al ben ik weggegaan, ik mag altijd terug komen bij God. Ook al had ik niet verwacht dat U er nog zou zijn. Ik mag terugkomen in uw armen te allen tijde. Ook mochten we naar een prachtige vertolking luisteren van psalm 23 “De heer is mijn herder”.

Zoals elk jaar mochten we ook dit keer aan het eind van de dienst een kaarsje aansteken/ aandoen tijdens het zingen van het Taizélied “Als alles duister is”. Zo mochten we allemaal de duisternis van de avond ingaan op weg naar kerst.

Dank nogmaals aan allen die meewerkten en deze dienst tot een succes maakten en wij zien u graag
terug bij de volgende wze-dienst op zondag 3 februari!

Geen reacties

Voeg reactie toe