Terugblik Startzondag – 15 september

Zondag 15 september begon het nieuwe seizoen weer met een Startzondag. Zoals ds. Moonen al zei: wij als kerk-commissies en -groepjes starten weer na de vakantietijd, maar God heeft geen zomerstop. Wat een mooie startzondag hebben we weer gevierd. Het thema was “Wat heb je in huis”. We hebben samen een huis gebouwd. Jong en oud werkte hieraan mee. De bouwtekeningen werden aangedragen door de jongeren. De fundering werd gelegd en weer een andere groep bouwde hier een huis op. Het dak was weer door de jongeren gebouwd, en met wat hulp van wat langere broeders werd dit bovenop het huis geplaatst. De jongeren haalden de bouwstenen uit de kerk, maar ook een grote sleutel werd gevonden en naar voren gebracht. Tussen al de activiteiten door waren er o.a.mooie liederen en fijne overdenkingen. We hebben het o.a. erover gehad over stenen, die uit een rots worden gehakt en op maat gemaakt, ingepast met andere stenen om samen Gods bouwwerk te vormen. Het is niet altijd fijn om gevormd te worden. Maar God weet wat nodig is. Daar moeten en kunnen we op vertrouwen. Zoals in 1 Petrus 2: 3-5 staat “Jullie moeten je ook zelf laten gebruiken als levende stenen waarmee een geestelijk huis wordt gebouwd.”

Na de dienst dronken we samen koffie/thee met wat lekkers. Tijdens het koffiedrinken werd er een Kahoot-quiz gehouden. Hier zaten best wel pittige vragen tussen, maar wat de één een pittige vraag vond, was voor een ander juist weer een bekend gegeven. Eén van de vragen ging over hoe lang de heer Borneman al organist is in onze kerk. Na de quiz kreeg hij een bedankje in de vorm van een bloemetje, omdat dit maar liefst al 40 jaar is! Hulde!

Na het koffiedrinken gingen we in verschillende samenstellingen in gesprek aan de hand van bv. kaartjes uit een kletspot, of vragen op de labels van Pickwicktheezakjes. Iedereen wisselde van tafel, dus iedereen ging in gesprek met telkens weer een andere groep. Ik vond dit erg fijn. Wat een prachtige tafelgesprekken zijn er gehouden. Voor de jongsten lagen er diverse spelletje klaar. Na dit alles hebben we samen nog genoten van een uitgebreide broodmaaltijd, met naast diverse soorten brood ook salades en soep (3 soorten, dus voor elk wat wils). Het heeft ons weer heerlijk gesmaakt.Ik weet van enkele gemeenteleden, dat ze niet te lang zouden blijven, maar toch niet konden afhaken, omdat het zo gezellig was! Na afloop zeiden we in de werkgroep enthousiast tegen elkaar, hoe geslaagd deze dag was. Een wijs man besloot: “Ja, blij met de gemeente. Maar Soli Deo Gloria (God alleen de eer). Dat we een warme gemeente hebben is genade!  En dat we het mogen en kunnen doen … daar mogen we dankbaar voor zijn.

Geen reacties

Voeg reactie toe