Gezinsdienst zondag 11 maart

Wat mochten we zondag 11 maart genieten van een prachtige gezinsdienst met als thema “Meer dan brood en vis alleen”. Rode draad in deze dienst was het bijbelverhaal van de 5 broden en 2 vissen uit Johannes 6. In een boot kwam de voorganger van deze ochtend, Gosse Ytsma, de kerk binnen. Net zoals Jezus destijds bij de schare kwam, die op hem stond te wachten.

Samen hebben we onbekende liedjes op zeer bekende melodieën gezongen, zoals bijvoorbeeld “Zeg ken jij de mosselman”. We hebben de schare geteld en natuurlijk werd er gedeeld tijdens de dienst. De kinderen kregen van Gosse koekjes uitgedeeld. En voordat “het leermoment” begon werden in plaats van broden en vissen, de aanwezige pepermuntjes (of een variant hierop) verzameld en verdeeld. Wij hielden geen twaalf manden vol brood over, maar wel zoveel dat de mensen tijdens de dienst van 18 maart er nog van konden genieten.

Naast het delen kwam ook het onderwerp “kwaliteiten” aan bod. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en draagt hiermee een steentje bij in de gemeente. Op een briefje mochten we schrijven wat voor steentje we allemaal bijdragen en deze op een bord voor in de kerk plakken. Zo stonden we samen ook even stil bij wat het vele werk wij samen doen in de gemeente. Natuurlijk mochten we na de dienst onze ervaringen delen onder het genot van een bakje koffie en een cakeje (met een afbeelding van een vis).  Onder het koffiedrinken kregen we allemaal een kaartje waarop de spreuk stond geschreven: Liefde is het enige wat meer wordt als je het samen deelt.

Geen reacties

Voeg reactie toe